Wegetariańskie zapiekanki z tofu wędzonym i wędlina sojową
Dziś
zrobimy sobie zapiekanki z ciabatty z oliwkami i wędlina sojową i
wędzonym tofu.
Będą
nam potrzebne do tej chrupiącej przekąski
-tofu
wędzone Polsoja
-wędlina
sojowa
-ciabatta z oliwkami
-suszone
pomidory
-oliwki
-sałata
,liście bazylii,ulubione zioła
Posmaruj
olejem każdą połówkę ciabatty z oliwkami- lub jakiejkolwiek
ciabatty. Połóż wędlinę sojową, suszonego pomidora,
oliwki.
Pokrój tofu wędzone Polsoja w kawałki i połóż na
kanapkach.Jeszcze oliwki w połówkach i do piekarnika, aż się
wszystko ładnie przyrumieni.
Położyłam
na lisciach sałaty, dołożyłam bazylii, ketchup...i gotowe.
Pyszne, chrupiące..a tofu podgrzane w piekarniku rozsiewa cudowny
zapach..mnie się kojarzy z...Zakopanem!
Smacznego!
Fajne kanapeczki ;) Zapraszam do udziału w akcji, tylko pamietaj o banerku ;) A oliwę z suszonych pomidorów też wykorzystuje w taki sposób ;)
OdpowiedzUsuń..ja to Ci dam buziaka moge?
UsuńAle pyszności! Muszę koniecznie wypróbować. :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajnie tu u Ciebie, na pewno będę częściej zaglądać i zapraszam też do mnie. ;]
Witaj w mojej kuchni, juz Cie obserwuje, zachecam rowniez ;-)
Usuń