Wegetariańskie zapiekanki z tofu wędzonym i wędlina sojową


Dziś zrobimy sobie zapiekanki z ciabatty z oliwkami i wędlina sojową i wędzonym tofu.
Będą nam potrzebne do tej chrupiącej przekąski


-tofu wędzone Polsoja
-wędlina sojowa
-ciabatta z oliwkami
-suszone pomidory
-oliwki
-sałata ,liście bazylii,ulubione zioła



Posmaruj olejem każdą połówkę ciabatty z oliwkami- lub jakiejkolwiek ciabatty. Połóż wędlinę sojową, suszonego pomidora, oliwki.


Pokrój tofu wędzone Polsoja w kawałki i połóż na kanapkach.Jeszcze oliwki w połówkach i do piekarnika, aż się wszystko ładnie przyrumieni.


Położyłam na lisciach sałaty, dołożyłam bazylii, ketchup...i gotowe. Pyszne, chrupiące..a tofu podgrzane w piekarniku rozsiewa cudowny zapach..mnie się kojarzy z...Zakopanem!
Smacznego!





Komentarze

  1. Fajne kanapeczki ;) Zapraszam do udziału w akcji, tylko pamietaj o banerku ;) A oliwę z suszonych pomidorów też wykorzystuje w taki sposób ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pyszności! Muszę koniecznie wypróbować. :)
    Bardzo fajnie tu u Ciebie, na pewno będę częściej zaglądać i zapraszam też do mnie. ;]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj w mojej kuchni, juz Cie obserwuje, zachecam rowniez ;-)

      Usuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!