Włoska zupa z salami i parmezanem
Dziś
bardzo mocno wieje, czego nie da się nie czuć po prostu .I dlatego
postanowiłam zaserwować pyszną zupkę rozgrzewającą.
Składniki
-mieszanka
warzywna – mogą być mrożonki
-przyprawy
Skworcu – suszone pomidory z czosnkiem niedzwiedzim i czarnuszką,
pieprz ziołowy, liście kolendry,
-śmietana-
jeśli lubicie, a jak nie to oliwa z oliwek
-salami
ungherese u mnie
-płatki
parmezanu
-bazylia
Ugotuj
w niewielkiej ilości wody warzywa. Dodaj przypraw Skworcu.
Sprawdz
czy nie brakuje soli.
Dopraw
całość śmietaną.
Włóż
do zupy salami i parmezan, udekoruj bazylią.
Zupka świetnie sprawdza się na wieczór...
Smacznego
!
Wygląda bardzo kusząco :D
OdpowiedzUsuń...tudzież rozgrzewa. Dziękuję!
Usuń