Zapiekanka ziemniaczana z białą kiełbasą i parmezanem
To
będzie polska,najzwyklejsza i aromatyczna zapiekanka ziemniaczana.Ale również zapiekanka, któą serwuje się we Włoszech z białą kiełbaską właśnie. Ta będzie z polskich ziemniaczków mojej babci.
Składniki
-ziemniaki
-marchewka
-przyprawy
Skworcu- liście kolendry, pieprz ziołowy,papryka płatki zielone,
cebula suszona płatki, suszone pomidory z czosnkiem niedzwiedzim i
czarnuszką,
-suszone
pomidory wraz z olejem Ole!
-biała
kiełbasa
-ser
żółty w kawałeczkach
-parmezan
Połóż
brytfanne Toscana na palniku i roztop masło.
Dodaj marcheweczkę
pokrojoną w kostkę. Przykryj i duś trochę.
Następnie
dodaj do marchewki przypraw Skworcu suszonej cebuli, zielonej
papryki.
Obierz
ziemniaki pokrój na cząstki, dodaj suszonych pomidorów z czosnkiem
niedzwiedzim i czarnuszką, nastęnie kolendry Skworcu.
Następnie
pokrój drobno suszone pomidory Ole i dodaj do ziemniaków, dodaj
również olej z przyprawami. Dodaj liście kolendry, wymieszaj. I
ziemniaki dodaj do marchewki, wymieszaj.
Pokrój
kiełbaskę w kawałki dodaj do całości i pokrój ser żółty w
kawałki, dodaj na wierzch.
Zamknij
brytfannę Toscana. I włóż do piekarnika na 200 stopni.
Upiecz
aż ziemniaki będą miękkie.
Podawaj
z ulubiona sałatką. Posyp parmezanem.
Smacznego
!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!