Parówki sojowe chili w omlecie wegetariańskim
Szybko,zdrowo
i przede wszystkim genialnie smacznie..da się! I to z piekarnika, w
brytfannie.
To
będzie szybkie śniadanie, ale takie , które przypadnie każdemu do
gustu.
Użyję
do tego celu brytfanny Toscana, O NIEJ TUTAJ, której jestem pewna jak własnej
kieszeni, gdyż mi nic nie przypali i niczego nie...doprowadzi do
wyszuszenia na przykład.
Składniki
-parówki
sojowe chili Polsoja
-cebula
-przyprawy
Skworcu- przyprawa do potraw z jajek, sól ,pieprz
-jaja
Rozgrzej
piekanik do 200 stopni.
Do
brytfanny Toscana dodaj odrobinę oleju i usmaż cebulkę i parówki
Polsoja na zloty kolor.
Jajko
zmiksuj z przyprawą do jajek Skworcu , solą i pieprzem...
Wlej
do brytfanny. Zamknij.
Wstaw
do nagrzanego piekarnika i piecz do momentu, aż omlet się zetnie.
Wyjmij
z piekarnika i zobacz jak pięknie się prezentuje jajo w tej
brytfannie, która jak widać nie przypala, nie brudzi się, można
potrząsać omletem na wszystkie strony a on sobie będzie latał
czyściutki po całej brytfannie. Nic się nie przypaliło, nic nie
przywarło.
Pokrój
w kwadraty omlet.
Kromki
razowego chleba lekko podgrzej na patelni.
Ułóż
na nich kwadraty zapiekanki i podawaj z sałatką.
Szybko,
pysznie i zdrowo... i co najważniejsze bez grama stresu!
SMACZNEGO
!
Jaki fajny przepis - z pewnością wykorzystam! :-)
OdpowiedzUsuń