Jaja sadzone z wędzoną makrelą i ziarenkami
Dziś
na śniadanie u mnie bogactwo smaków na nie byle jakim talerzu.
Znalazlam ten talerz u mamy! Polska ceramika, rękodzieło, malowana
nawet nie wiem przez kogo. Uwielbiam takie rzeczy z duszą- rzecz +
człowiek! Taki talerz ożywi niejeden pochmurny i mglisty dzień,
jak dziś! A każda nawet najprostsza potrawa ,nabierze rumieńców.
I
my sobie zrobimy, dziś właśne, zwykłe, polskie śniadanko.
Składniki
-jaja
-makrela
wędzona
-ser
żółty Rycki Cezar
-łyżeczka
masła
-rzodkiewka
-tymianek,
-sól
-Ziołowo
Mi-mieszanka ziaren prażonych od ZIARENKOWO
Na
małej patelni rozpuść łyżeczkę masła i wbij 2 jaja. Zetnij
bialko.
Obierz
makrelę i dodaj kawałeczki pozbawione ości.
Następnie
zetrzyj sera ryckiego Cezar, to wykwintny ser o bogatym smaku.
Nakryj
pokrywką aby lekko się rozpuścił.
Wyłóż
na talerz.
Posyp
ziarenkami ZIOŁOWO MI
Przed
podaniem potnij nożyczkami świeżego tymianku.
Zaparz
pyszną, ulubioną herbatkę.
I
smacznego !
wygląda obłędnie :) śniadanie idealne jak dla mnie :D
OdpowiedzUsuń