Jaja sadzone z wędzoną makrelą i ziarenkami




Dziś na śniadanie u mnie bogactwo smaków na nie byle jakim talerzu. Znalazlam ten talerz u mamy! Polska ceramika, rękodzieło, malowana nawet nie wiem przez kogo. Uwielbiam takie rzeczy z duszą- rzecz + człowiek! Taki talerz ożywi niejeden pochmurny i mglisty dzień, jak dziś! A każda nawet najprostsza potrawa ,nabierze rumieńców.
I my sobie zrobimy, dziś właśne, zwykłe, polskie śniadanko.

Składniki
-jaja
-makrela wędzona
-ser żółty Rycki Cezar
-łyżeczka masła
-rzodkiewka
-tymianek,
-sól
-Ziołowo Mi-mieszanka ziaren prażonych od  ZIARENKOWO

Na małej patelni rozpuść łyżeczkę masła i wbij 2 jaja. Zetnij bialko.
Obierz makrelę i dodaj kawałeczki pozbawione ości.


Następnie zetrzyj sera ryckiego Cezar, to wykwintny ser o bogatym smaku.


Nakryj pokrywką aby lekko się rozpuścił.
Wyłóż na talerz.
Posyp ziarenkami  ZIOŁOWO MI

Przed podaniem potnij nożyczkami świeżego tymianku.

Zaparz pyszną, ulubioną herbatkę.

I smacznego !



Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!