USZKA Z GRZYBAMI DO BARSZCZU WIGILIJNEGO





- składniki:
farsz:
  • 70 g grzybów namoczonych dzień wcześniej, ugotowanych do miękkości
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła 
  • sól
Sposób przygotowania: Cebulę podsmażyc na maśle. Ugotowane grzyby wychłodzić i zmielić trzy razy w maszynce do mięsa.
  


  Podsmażyć z cebulką. Doprawić według własnego smaku.
Zrobic ciasto jak na pierogi.
Rozwałkować ciasto, wykrawać kółeczka, napełniać farszem i formować uszka.



Gotować w lekko osolonej wodzie.

Uszka można zamrozić.



Smacznego !


Komentarze

  1. Wygląda tak smakowicie, że aż zgłodniałam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychota.
    Robisz piękne uszka i takie maleńkie. Mistrzostwo!
    Ja robię uszka z kwadracików i zamiast mielić wkładam w melakser - też pięknie się rozdrabniają ... wyjmuję prawie jak pasztecik :)
    Pozdrawiam, Szkat

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!