USZKA Z GRZYBAMI DO BARSZCZU WIGILIJNEGO
-
składniki:
- ciasto:
- 50 ml wody
- sól
farsz:
- 1 duża cebula
- 1 łyżka masła
- sól
Sposób
przygotowania: Cebulę
podsmażyc na maśle. Ugotowane grzyby wychłodzić i zmielić trzy
razy w maszynce do mięsa.
Podsmażyć z cebulką. Doprawić według
własnego smaku.
Zrobic
ciasto jak na pierogi.
Rozwałkować
ciasto, wykrawać kółeczka, napełniać farszem i formować uszka.
Gotować w lekko osolonej wodzie.
Uszka
można zamrozić.
Smacznego
!
Smaczne ;))
OdpowiedzUsuńWygląda tak smakowicie, że aż zgłodniałam! :)
OdpowiedzUsuńPychota.
OdpowiedzUsuńRobisz piękne uszka i takie maleńkie. Mistrzostwo!
Ja robię uszka z kwadracików i zamiast mielić wkładam w melakser - też pięknie się rozdrabniają ... wyjmuję prawie jak pasztecik :)
Pozdrawiam, Szkat