Amarantuski- zdrowe ciastka z poppingiem i bakaliami





Dietetyczne ciasteczka, które zrobicie w 15 minut i to bez użycia miksera ! Trudno im się oprzeć i są dla tych , którzy ciągle sięgają po coś słodkiego.
Zdrowe ciasteczka w kilka minutek !To mniej niż ubrać się i iść do sklepu po batona czy inne cudactwa kaloryczne i puste same w sobie.
Wystarczy miska i widelec!


Ciastka są z amarantusa eksponodwanego, zwanego zbożem przyszłości, choć jego historia siega trzech tysięcy lat .

Składniki
* popping z amarantusa 100 g SKWORCU


* banan dojrzały- 1 szt.
* ulubione bakalie- 1 szklanka u mnie żurawina SKWORCU



+ kandyzowany aloes + kandyzowane mango SKWORCU


+ kandyzowana papaja
+ skórka z pomarańczy SKWORCU


-nasiona Chia SKWORCU


- jajko- 1 szt.

 Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą. Powstanie ładnie scalona masa.



    Rękami formuj kulki. Następnie kulki kładz na blaszce z piepierem do pieczenia i wilgotnymi dlońmi splaszczaj każdą kulkę.


    Włóż do piekarnika na 10 minut. 180 stopni!
  • Smacznego!
  • Zdrowego!
  • Sytego!



Komentarze

  1. Ciekawa propozycja na coś słodkiego

    OdpowiedzUsuń
  2. często robię podobne, a popping amarantusowy to idealna baza do ciasteczek! :)

    http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/02/konkurs-walentynkowy.html

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!