Bułka z dżemem cytrynowym na śniadanie. Inaczej.





Wczoraj znów poszła w ruch maszyna do chleba.




 Upiekłam maślaną bułkę na mleku.


Do wypieku użyłam mąki typ 500 MŁYN KOPYTOWA i suszonych drożdży babuni KŁOS-POL

Bułka wyszła przepyszna, maślana i delikatna. I od razu pojawił się pomysł podania jej na śniadanie niedzielne, z dżemem.



Ale nieco inaczej !

Składniki
-bułka maślana
-dżem cytrynowy niskosłodzony OWOCOWA ROZKOSZ
-śmietana 36%
-gęsty syrop do deserów

Pokroiłam bułę w kromki. Słońce padało przez okno. Jak nie podać dżemu cytrynowego? O tak słonecznym poranku, nie wyobrażam sobie nic innego do buły. Tylko ten pełen słońca dżem cytrynowy niskosłodzony OWOCOWA ROZKOSZ



Każdą kromę posmarowałam dżemem cytrynowym, jedna tylko posmarowalam powidlem śliwkowym.
Skleiłam kromki, jedna na drugiej.
Przekroiłam .
Następnie pokroiłam jak...tort ! W kawałki!




Ubiłam śmietanę na sztywno i udekorowałam po wierzchu.
Całość dosmaczyłam syropem z mango, gęstym i słodkim...
I podałam dzieciakom na sniadanie!


Były zachwycone. Ja też.
Myślały , że dostały tort! I zjadły wszystko bez mrugnięcia. Ja też.

Bułkę- tort podałam z ciepłą herbatką BIFIX
poziomkową !



Owoce poziomki są bogate w żelazo, wapń, potas, magnez, miedź i fosfor. Wykazują właściwości odkwaszające organizm. Zawierają wiele cennych witamin, a także antocyjany, flawonoidy, pektyny i garbniki. Zawarte w herbatce owoce:
  • wspomagają naturalną odporność organizmu,
  • oczyszczają organizm z toksyn,
  • pozytywnie wpływają na pracę przewodu pokarmowego.

Herbatka poziomkowa doskonale gasi pragnienie. W chłodne dni, podawana na ciepło, przynosi uczucie ukojenia, a podana na zimno odświeża i orzeźwia w letnie upały. Smaczną i aromatyczną herbatkę poziomkową polecamy osobom w każdym wieku. Poprzez picie jej dostarczamy potrzebne nam substancje, dzięki czemu wspomagamy naturalną odporność organizmu.


Smacznego !



Komentarze

  1. Rewelacja!!!!! Rzeczywiście jak tort :) Musiało być pyszne :) Może masz ochotę na udział w kanapkowej akcji? To wspaniała inspiracja ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pomysł genialny. Pysznie wygląda :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł, tak podane śniadanie cieszy :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!