SEMCO oleje tłoczone na zimno



    Witam serdecznie w ten pełen słońca dzionek.
  • Niedawno zawitała do mnie paczuszka , a w niej trzy oleje tłoczone na zimno od SEMCO
Oleje wyjątkowe, gdyż SemCo jest członkiem Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, zasiada we władzach Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego w Wielkopolsce oraz Slow Food Polska.

Do wypróbowania w mojej polsko-włoskiej kuchni dostałam


  • WIELKOPOLSKI OLEJ LNIANY SEMCO

  • OLEJ RZEPAKOWY Z WIELKOPOLSKI SEMCO

Każdy z tych trzech propozycji to inna nuta smaku. Wszystkie posiadają ważne certyfikaty i odznaczenia.
Ale ich główną cechą jest fakt, że są pełne zdrowia, naturalne i bardzo smaczne.


Tłoczenie na zimnopozwala zachować w oleju najwięcej substancji prozdrowatnych ,ma też korzystny wpływ na smak.
Już niebawem lekkie i zdrowe potrawy z zastosowaniem olejów, które znajdziecie W TYM MIEJSCU






Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!