Szynka z szynkowara
Kolejna
szyneczka na chlebuś. Z szynkowara dla singli, który możecie miećDOKŁADNIE STĄD
Zestaw
dla singli fajnie się sprawdza, a to dlatego, że macie małą
szyneczkę i możecie sobie co kilka dni robić inną.
Ja
zrobiłam prasowaneczkę z piersi z kurczaka.
Dobra,
krucha i aromatyczna. A przede wszystkim WŁASNA!
Składniki
- szynkowar rzecz jasnaTRADISMAK
- 800 g piersi z kurczaka lub indyka
- marynowane całe pieczarki i marynowana marchewka
- 2 łyżeczki żelatyny spożywczejTRADISMAK
Pokrój
piersi na szęści i dodaj żelatyny. Dokładnie wymieszaj. Zamknij
do szklanego pojemnika i włóż do lodówki na noc.
Na
drugi dzień przełóż do szynkowara i wcisnij między kawałki
pieczarki i marchewkę.
Dociśnij
, załóż klamrę dociskową. Na dno garnka daj ściereczkę i włóż
szynkowar. Zalej wodą tak aby nie dostała się do środka podczas
delikatnego pyrkania na gazie.
Gotuj
65 minut.
Wyciągnij
z garnka i nie otwieraj klamry zaciskowej.
Odstaw
do wystygnięcia. Włóż szynkowar z szyneczką do lodówki.
Na
drugi dzień wyciągnij szynkę ze środka, przewracając szynkowar
do góry dnem. Powinna wypaść, jeśli nie- włóż na chwilkę do
ciepłej wody.
Pyszna
aromatyczna szynka z piersi kurczaka gotowa, by położyć ja na
kanapkę!
Smacznego
!
wygląda bardzo apetycznie:) a co najważniejsz - wiesz że masz dobre mięsko bez konserwantów itp :)
OdpowiedzUsuńto prawda, pozdrawiam !
UsuńBardzo apetyczna szyneczka :-)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda, ja dziś tez mam taką drobiową
OdpowiedzUsuń