Szynka z szynkowara






Kolejna szyneczka na chlebuś. Z szynkowara dla singli, który możecie miećDOKŁADNIE STĄD
Zestaw dla singli fajnie się sprawdza, a to dlatego, że macie małą szyneczkę i możecie sobie co kilka dni robić inną.


Ja zrobiłam prasowaneczkę z piersi z kurczaka.
Dobra, krucha i aromatyczna. A przede wszystkim WŁASNA!

Składniki
  • szynkowar rzecz jasnaTRADISMAK
  • 800 g piersi z kurczaka lub indyka
  • marynowane całe pieczarki i marynowana marchewka
  • 2 łyżeczki żelatyny spożywczejTRADISMAK

Pokrój piersi na szęści i dodaj żelatyny. Dokładnie wymieszaj. Zamknij do szklanego pojemnika i włóż do lodówki na noc.
Na drugi dzień przełóż do szynkowara i wcisnij między kawałki pieczarki i marchewkę.
Dociśnij , załóż klamrę dociskową. Na dno garnka daj ściereczkę i włóż szynkowar. Zalej wodą tak aby nie dostała się do środka podczas delikatnego pyrkania na gazie.
Gotuj 65 minut.
Wyciągnij z garnka i nie otwieraj klamry zaciskowej.
Odstaw do wystygnięcia. Włóż szynkowar z szyneczką do lodówki.
Na drugi dzień wyciągnij szynkę ze środka, przewracając szynkowar do góry dnem. Powinna wypaść, jeśli nie- włóż na chwilkę do ciepłej wody.



Pyszna aromatyczna szynka z piersi kurczaka gotowa, by położyć ja na kanapkę!





Smacznego !

Komentarze

  1. wygląda bardzo apetycznie:) a co najważniejsz - wiesz że masz dobre mięsko bez konserwantów itp :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie wygląda, ja dziś tez mam taką drobiową

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!