Zupa pieczarkowa



Zupa krem z pieczarek właściwie.
Ostatnio chodziły za mną pieczarki i pieczarki poczynione zostały.
W zupie.
Pysznej.

Składniki
-pieczarki
-bazylia
-marchewka
-liść włoskiej kapusty
-kuchmistrz u mnie od Skworcu
-pieprz ziołowy u mnie od Skworcu
-śmietana 18%
-koperek, pietruszka natka
-makaron np.kolanka

Umyj i poszatkuj pieczarki na plasterki. Uduś je na oliwie z dodatkiem bazylii.


Ugotuj bulion warzywny z marchewka, liściem kapsuty, warzywami z czym chcesz.
Dolej troszkę do pieczarek i zmiksuj na gładko.
Masę wlej do bulionu, podgotuj.
Dodaj kuchmistrza oraz pieprzu ziołowego.


Zabiel śmietaną.
Ugotuj makaron. Dodaj do zupy.


Smacznego!




Komentarze

  1. Nie jadłam pieczarkowej z dodatkiem kapusty, oryginalnie...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!