Warzywa na patelnię po hiszpańsku


Niebawem mieli pojawić się goście.
Potrzebowałam dania szybkiego...ale neutralnego, smacznego ale...nie absorbujacego czasowo w kuchni.To danie było daniem ...drugim daniem!
Postanowiłam wykorzystać mrożone warzywa na patelnię po hiszpańsku „podrasowując je” trochę i nadając im wykwintnego charakteru.

Składniki
  • 2 opakowania warzyw na patelnie po hiszpanskuIglotex. Lubie je bardzo, maja w sobie cząstki młodych ziemniakow w skórce i cukinię baby.
  • 1 opakowanie serka topionego z papryką Lactima
  • oliwa z oliwek
  • masło do wysmarowania formy do zapiekania
  • szczypiorek, natka pietruszki

W niskim rondlu z grubym dnem rozgrzałam oliwę z oliwek i wrzuciłam mrożone warzywa.




Wymieszałam, przykrylam i zostawiłam, aby się trochę poddusiły.Wcześniej dodalam przyprawę, która jest dołączona do opakowania.


Po chwili przetransporotowałam całość na dużą patelnię i obsmażyłam delikatnie na złoto.


Wysmarowałam naczynie do zapiekania masłem.
Wyłożylam warzywa, nie maltretując ich za bardzo. Dodałam plastry sera topionego z papryką i całość została skropiona oliwą z oliwek.


I do nagrzanego piekarnika celem rozpuszczenia sera i podtrzymania temeperatury, gdyż warzywa były już gotowe z patelni.
Dodatek sera topionego sprawił, że warzywa były fajnie obtoczone serowo-paprykowym aromatem.


Całość posypana pietruszką zieloną i szczypiorkiem nabrała wyjątkowej lekkości.
Prosto, smacznie i jakże zdrowo!Dokładnie jak...
z obrazka !






Komentarze

  1. Bardzo szybkie i smaczne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny pomysł na szybkie i pyszne danie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. zółty ser może być

    OdpowiedzUsuń
  4. A nie można dać warzyw od razu do piekarnika? Nie chce ich smażyć na patelni bo wtedy potrzeba dużo tłuszczu w piekarniku nie I czegoś takiego szukałam ale niestety ten przepis mi nie pomógł :(

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!