Makaron z wegetariańskim, dietetycznym ...bigosem!
Zrobiłam
dietetyczny, lekki bigos bez mięsa. Z samych warzyw, jarzyn, nawet
bez koncentratu i pomidorów.
Bo
to akurat miałam w domu.
A
czego użyłam do tego lekkiego, dietetycznego i smacznego dania?
-makaron
u mnie tagliatelle
-kapusta
biala
-marchewka
-kalarepa
-seler
-cukinia
baby
-bazylia
-kalafior
-zielona
natka pietruszki
-oliwa
z oliwek OLITALIA od IndexFood
Wszystkie
warzywka starłam na tarce o dużych oczkach i poddusiłam w wodzie z
dodatkiem soli, pieprzu, kminku oraz oliwy z oliwek .
Ugotowałam
do miękkości.
Dosmaczyłam
pieprzem.
Zagotowałam
wodę na makaron, dodałam do niej oliwy z oliwek.
Wrzuciłam
makaron.Ugotowałam al dente.Rozłożyłam na talerze.
Dodałam
mojego bigosu bez mięsa...i smacznego!
Obowiązkowo
parmezan !
Smacznego
!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!