Marynowane żeberka w towarzystwie...kapusty
..bez
chleba, bez ziemniaków, bez frytek...
Taki
obiad u mnie dzisiaj.
Składniki
-mięsne
żeberka
-pół
kapusty białej małej
-pół
kapusty czerwonej małej
-pieprz
ziołowy SKWORCU
-przyprawa
do wołowiny SKWORCU
-oliwa
z oliwek u mnie Olitalia INDEX FOOD
-marynata
w płynie do żeberek
Umyj
żeberka i je poporcjuj, zalej marynatą w płynie, oliwą z oliwek,
dodaj przyprawy do wołowiny i pieprzu ziołowego.
Pozostaw
w lodówce na całą noc.
Naczynie
do zapiekania wysmaruj masłem, włóż żeberka.
Kapustę
pokrój w ćwiartki i wciśnij między żeberka.
Możesz
dosmaczyć oliwą, pieprzem, przyprawą.
Włóż
do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Gdy
się upiecze mięso ,a kapusta będzie miękka, wyłóż na talerze,
skrop jeśli chcesz sosem tatarskim..i smacznego !
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!