Makaron pełnoziarnisty z duszonymi warzywami , olejem rzepakowym tłoczonym na zimno i Grzybami Mun
Z
miłości do zdrowego odżywiania, z miłości do natury, z miłości
do lokalnych dostawców, z miłości do ludzi, którzy tworzą z
pasją... z miłości do wszystkiego co kojarzy się z naturą i
delikatnym do niej podejściem...powstało moje danie główne.
Składniki
- Makaron pełnoziarnisty fusilli 100 % durum u mnie Green Spoon
Zdrowy Olej Rzepakowy Tłoczony Na Zimno u mnie Green Spoon
- kawalek białej kapusty
- marchewka
- seler bulwa
- natka koperku
- mix mrożonek , w których jest brokuł,kalafior i młoda marchewka
- ugotowane osobno różyczki świeżego brokuła zielonego
- Grzyby Mun u mnieSkworcu
- liście kolendry Skworcu
- Karahi Chicken Masala – przyprawa bez chemii Skworcu
- scaglie di parmiggiano
Najpierw
ugotuj lub uparuj brokuły. Odstaw na pózniej.
Namocz grzyby Mun ,
przynajmniej 30 minut. Uwaga, grzyby zwiększają obiętność nawet
pięciokrotnie!
Na
tarce o dużych oczkach zetrzyj marchewkę, kapustę oraz seler.
Wrzuć
do granka, dodaj koperek, wymieszaj przykryj.
Duś
w niewielkiej ilości wody.
Dodaj
liście kolendry , przyprawę bez chemii .
Dodaj
około łyżki oleju rzepakowego.
Zdrowy Olej
Rzepakowy Green Spoon tłoczony jest na zimo, nierafinowany,
to dzieło mistrzów olejarni, których wiedza zaczerpnięta
jest z rodzinnych ekologicznych tradycji. Ten wyjątkowo
smakujący i gęsty olej z rzepaku tworzony jest z artyzmem
i pasją Charakteryzuje się niezwykłym orzechowym smakiem
oraz zapachem. Zazwyczaj dodawany na zimno, u mnie spisał się
rewelacyjnie na ciepło!
Dodaj mrożonkę trzyskładnikową i zamknij
garnek. Duś.
Pokrój
grzyby w paseczki, dodaj do jarzyn.
Dopraw
pieprzem ziołowym , olejem jeśli chcesz dodac bardziej wyrafinowanego orzechowego smaku.
Gotuj
do miękkości na małym ogniu, w sosie własnym.
Ugotuj
fusilli al dente.
Makaron pełnoziarnisty Fusilli Green Spoon to
pełnia smaku polskich zbóż. Smak i forma zostały uwolnione przez
mistrzów tradycyjnego młyna, których wiedza zaczerpnięta jest z
rodzinnych ekologicznych tradycji.
Dodaj
jarzynowej potrawki, posyp brokułami.
Kulminacyjny
moment- skrop całość wyjątkowym olejem rzepakowym tloczonym na
zimno Green Spoon, który posiada głęboki i wyrazny smak z nutką
orzechową.
Podawaj
z parmezanem w listkach.
Danie
dla dużego i dla małego.
Wspólne
biesiadowanie z dzieciakami.
Wspólne
odkrywanie prawdziwych smaków.
Przebywanie,
smakowanie, kultura zdrowego odżywiania.
Smacznego
!
Kiedyś też kupiłam grzybki mun i nieźle szalałam z daniami z ich udziałem. Są super. Lubię makaronowe dania- w sam raz na obiad :) Szaleństwo na talerzu. :-)
OdpowiedzUsuńWspaniałe danie, a ten olej jest bardzo smaczny :-)
OdpowiedzUsuńPyszne danie, uwielbiam dania z makaronem :)
OdpowiedzUsuń