Sałatka z selera, selera naciowgo i warzyw na parze




Kolejna sałatka z cyklu na szybko i z tego co się ma.
Składniki
-słoik selera w zalewie
-puszka groszku konserwowanego
-puszka kukurydzy
-mix mrożonek,najlepiej 9 składników
-seler naciowy
-ugotowane jaja na twardo
-kiszone ogórki
  • majonez
  • natka pietruszki
  • pieprz ziołowy http://www.skworcu.com.pl/236,pl_pieprz-ziolowy-50g.html 
  •  sól do smaku


Warzywa ugotuj na parze. Odstaw do wystygnięcia.
Selera odcedz z zalewy, przepłukaj.
Do miski wsyp uparwane warzywa, dodaj seler, jaja pokrojone w kosteczkę.
Pokrój selera naciowego w paseczki i dodaj.
Wsyp odsączone z zalewy groszek i kukurydzę.
Ogórki kiszone pozbaw skórki, pokrój w kosteczkę.
Wmieszaj delikatnie w całość.
Natkę pietruszki pokrój drobno dodaj.
Przygotuj majonez. Posól, dosmacz pieprzem.


Wymieszaj.Odstaw do przegryzienia.Posyp szczypiorem!Podawaj z wędlinką, nawet najprostszą, u mnie w lodówce była...dobra konserwa!



Smacznego!





Komentarze

  1. Bardzo smacznie wygląda. Warzywa na parze- to lubię. Zdrowo, smacznie! No i lekkostrawnie :) Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam zjadłabym taką sałatkę - teraz :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ty wiesz że ja jestem zdolna do wszystkiego hahahah, gdyby jednak nie spora odległość kurcze pieczone...to byś miala!

      Usuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!