Międzybrodzkie wstążki z poledwicą z łososia i musem śmietanowo – pietruszkowym
Dziś
na obiad danie pyszne i wykwintne, które można zrobić z
powodzeniem we własnym domu.
Kilka
składników najwyższej jakości, odrobina chęci i
śródziemnomorskie , pyszne danie- gotowe!
Co
ciekawe, jest to propozycja bezstresowa, gdyż smakuje wyśmienicie
podana na ciepło , jak i na zimno!
Bez
obaw – to danie może wystygnąć nieznacznie..a i tak będzie
bardzo dobre. Idealne kiedy jest bardzo ciepło, kiedy tęsknimy za
wakacjami, piaszczystą plażą, turkusową taflą morza.
Kiedy
tęsknimy za WODĄ ..wodą, która ożywia, oczyszcza, pieści
skołatane nerwy. Wodą, która dodaje energii...
Składniki
-
MIĘDZYBRODZKI MAKARON 4-JAJECZNY
GNIAZDA WSTĄŻKI
-polędwica
z łososia norweskiego
-śmietana
36%
-natka
pietruszki
-sól
himalajska różowa
-oliwa
z oliwek
-przyprawy-
tymianek,rozmaryn,pieprz ziołowy
W
mozdzierzu ucieramy tymianek,rozmaryn, pieprz ziołowy ,sól i oliwę
z oliwek.To będzie nasza "marynata". Polędwicę z
łososia nacieramy marynatą i odstawiamy na pół godziny ,aby się
ładnie przegryzła. Po tym czasie mamy wybór -albo pieczemy
polędwicę w folii, w piekarniku, albo ją poddajemy szybkiej
obróbce termicznej na patelni ceramicznej pod przykryciem. Ja
wybrałam piekarnik.
Śmietanę
oraz natkę pietruszki, miksujemy blenderem ręcznym , dodajemy sól
himalajską, kilka kropli oliwy z oliwek, pieprz ziołowy i ponownie
miksujemy do uzyskania musu.
Makaron
gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.
Na
talerzach robimy sporego kleksa z musu
śmietanowo-pietruszkowego i
kładziemy makaron. Polewamy go delikatnie " do środka"
musem. Dodajemy aromatyczną polędwicę z łososia i... kilka
listków pietruszki do dekoracji...
Smacznego!
Danie gotowe!
Wspaniałe danie :-)
OdpowiedzUsuń