Proste i dietetyczne ciasto ucierane, bez margaryny i białej mąki




To przepis , który sobie wyeksperymentowałam w domowym zaciszu, i który to eksperyment rzecz jasna się powiódł, mało tego...przyczyna eksperymentu została wchłonięta w jakąś godzinkę.
Ciasto na mące jaglanej z olejem kokosowym...ale po kolei.

Potrzebne składniki
-półtorej szklanki mąki jaglanej u mnie od NATURALNIE ZDROWE


-200 ml oleju kokosowego u mnie ZIELONY NURT


-4 duże jaja
-szklanka cukru
-łyżka cukru waniliowego
-spora łyżeczka proszku do pieczenia
-truskawki

Cukier i jaja zmiksować na puszystą masę, zmniejszyć obroty i powolutku dodać mąkę zmieszaną z cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
Na końcu dodać roztopiony olej kokosowy i wymieszać .
Ciasto wylać na okrągłą, wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę i dodać sezonowe owoce.



 U mnie truskawki, ale mogą to być borówki, brzoskwinie, jabłka, co tylko chcecie.
Piec 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 18190 stopni- do suchego patyczka.




Ciasto podałam na MARTHA GOLD TACKA DO CIASTA 







Na zdrowie!


Komentarze

  1. bardzo fajne ciasto! do zapamiętania ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja to już mam w głowie, dziękuję!

      Usuń
    2. dziękuję za przepis,spróbuje zrobić

      Usuń
  2. Błędów aż głowa boli, żle się to czyta, popracuj nad pisownią.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a gdzie u ciebie kultura.

      Usuń
    2. Jestem bardzoo ciekawa ile masz lat ? Po twoim zachowaniu moge wnioskowac ze jestes smarkaczem !!! Zle wychowanie wynosi sie z domu rodzinnego.

      Usuń
  3. Super ciasto, eksperyment, jak najbardziej udany :)

    OdpowiedzUsuń
  4. fajne ciasto.
    Nigdy nie jadłam żadnej potrawy z olejem kokosowym.
    Tylko to chyba trochę kaloryczne.
    Tym co chcą miec płaski brzuch w 8 minut polecam pewien sekret :)
    http://odchudzaniejestproste.pl/sekret-amerykanskich-aktorek-na-plaski-brzuch-8-minut/

    OdpowiedzUsuń
  5. Super ciasto, muszę wypróbować ;-) Za ten cudny przepis chciałam wyróżnić Cię i nominować do Liebser Blog Awards, pozdrawiam serdecznie ;-)

    OdpowiedzUsuń
  6. .....a gdyby tak jeszcze cukier ksylitolem zastąpić ?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!