Konfitura z papierówek i śliwek





Wspaniała! Pyszna, słodziutka i nad wyraz aromatyczna, tak, to konfitura z papierówek i węgierek!
To jest wersja...testowa.
Nigdy nie robiłam połączenia papierówki ze śliwką , więc wolałam najpierw wypróbować..a potem pójść na całość.
Śmiało ją czyńcie póki papierówka jest!


Do konfitury użyłam - w sumie 1 kg owoców- pół na pół.


-pół szklaneczki brązowego cukru Diamant

Zagotowałam owoce i "podsmażyłam" jak smaży się powidła śliwkowe w robocie. Można to zrobić również metodą tradycyjna podaną na opakowaniu Konfitur-Fix.
Gorącą przełożyłam do słoiczków.
Odwróciłam słoiki do góry dnem.
Poczekałam aż wystygną.
Przetestowałam konfiturę na pieczywie chrupkim i dodałam chipsów kokosowych!
Dzieci miały zdrowe śniadanie.

Ja też!



Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. ...hmmm..jak dorobię, bo widzę że się dziwnie rozchodzi!

      Usuń
  2. Nie pomyślałabym o takim połączeniu nigdy wcześniej, ale teraz aż cieknie mi ślinka :)

    www.sparowani.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...ja też...bo papierówki są jak sen, szybko przychodzą a jak się człowiek obudzi, to..już po nich!

      Usuń
    2. ...ja też...bo papierówki są jak sen, szybko przychodzą a jak się człowiek obudzi, to..już po nich!

      Usuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!