Zupa-krem z ogórka świeżego
Jak
to przeczytałam gdzieś to nie mogłam uwierzyć.
Ale
jak zrobiłam, to uwierzyłam. Akurat mamy wysyp na ogórki!
Pyszna,
szybka i lekka zupa-krem!
Składniki
-200
g ogórka już obranego i pozbawionego pestek
-50
g śmietankowego serka topionego
-2
kostki rosołowe
-mąka
ryżowa lub siemię lniane
-700
ml wody
-śmietana,
koperek świeży
Wszystkie
składniki zblenderować na gładko, poza wodą.
Następnie
wlać do garnka, dolać wody i zagodotować. Doprawić śmietaną.
Podawać
z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
U
mnie gęsty ogórkowy krem podałam na PORCELANIE BOGUCICE
Smacznego!
Uwielbiam zupy-kremy :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuń