Zupa-krem z ogórka świeżego



Jak to przeczytałam gdzieś to nie mogłam uwierzyć.
Ale jak zrobiłam, to uwierzyłam. Akurat mamy wysyp na ogórki!
Pyszna, szybka i lekka zupa-krem!


Składniki
-200 g ogórka już obranego i pozbawionego pestek
-50 g śmietankowego serka topionego
-2 kostki rosołowe
-mąka ryżowa lub siemię lniane
-700 ml wody
-śmietana, koperek świeży


Wszystkie składniki zblenderować na gładko, poza wodą.
Następnie wlać do garnka, dolać wody i zagodotować. Doprawić śmietaną.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
U mnie gęsty ogórkowy krem podałam na PORCELANIE BOGUCICE
Smacznego!




Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!