Farfalle z szynką parmeńską i pieczarkami





Kochani dziś podałam makaron na szybko...jest zbyt gorąco żeby robić...gołąbki np.

Piękne farfalle i kilka składników, to wszystko, by móc cieszyć się prostym, włoskim przepisem!



Składniki
-makaron farfalle
-masło
-pieczarki
-szynka parmeńska w plasterkach
-sól himalajska różowa
-różowa cebula
-parmezan tarty


Ugotować farfalle al dente, odcedzić, przelać wodą i "naoliwić" aby się nie posklejały.
Na dużej patelni, maśle zarumienić cebulkę, dodać pieczarki poddusić, dodać szynkę parmeńską pokrojoną w drobne paseczki.
Poddusić- podsmażyć.
Dodać farfalle.
Potrząsając energicznie patelnią, wszystko ze sobą wymieszać.
Przed podaniem dodać tartego parmezanu.
Szybko i pysznie!
I na Porcelanie Bogucice

Smacznego!


Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!