Farfalle z szynką parmeńską i pieczarkami
Kochani
dziś podałam makaron na szybko...jest zbyt gorąco żeby robić...gołąbki np.
Piękne
farfalle i kilka składników, to wszystko, by móc cieszyć się prostym, włoskim przepisem!
Składniki
-makaron
farfalle
-masło
-pieczarki
-szynka
parmeńska w plasterkach
-sól
himalajska różowa
-różowa
cebula
-parmezan
tarty
Ugotować
farfalle al dente, odcedzić, przelać wodą i "naoliwić"
aby się nie posklejały.
Na
dużej patelni, maśle zarumienić cebulkę, dodać pieczarki
poddusić, dodać szynkę parmeńską pokrojoną w drobne paseczki.
Poddusić-
podsmażyć.
Dodać
farfalle.
Potrząsając
energicznie patelnią, wszystko ze sobą wymieszać.
Przed
podaniem dodać tartego parmezanu.
Smacznego!
Pyszności kochana :-) uwielbiam takie dania :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję MArzenko!
UsuńPyszności, uwielbiam takie dania :)
OdpowiedzUsuńdziekuję!
Usuń