Kolorowe śniadanie dla niejadków




Jak wiadomo śniadanie to bardzo ważny posiłek, warto poświęcić trochę czasu, aby był zdrowy to raz, a dwa wyglądał apetycznie.


Dla wszelakich niejadków śniadanie musi być w niewielkiej ilości, ale treściwe i pełne energii. Dobrej energii.



Składniki
-mleko
-kasza manna błyskawiczna Skworcu
-ananas kandyzowany kolorowy Skworcu
-miód lipowy w sam raz na niepewną pogodę Miody Polskie
Miód lipowy zapachem przypomina kwiaty lipy. Działa antyseptycznie, przeciwskurczowo, napotnie, przeciwgorączkowo, wykrztuśnie, lekko nasennie i uspokajająco, obniża gorączkę. Pomaga w leczeniu grypy, przeziębienia, kaszlu, ostrych i przewlekłych chorobach przeziębieniowych, anginach, zapaleniach zatok obocznych nosa, dróg oddechowych. Zalecany jest przy chorobach dróg moczowych i nerwicach. Odznacza się wysoką aktywnością antybiotyczną.
  • Cynamonowy Raj- mix ziaren prażonych z cynamonem od Ziarenkowo


Całość podałam w przepięknych i bardzo zachęcających do jedzenia dziecięcych miseczkach.
Miski Mixit są z prawdziwej porcelany karlowarskiej w kształcie ptasiej skorupki. Metalowa łyżka z ptakiem Mixit dołączona do miseczek dodaje wyjatkowości całości.
Miseczki można nabyć  TUTAJ


Ugotuj grysik na mleku.
Rozlej do miseczek. Odczekaj ,aż nieco zgęstnieje i posyp kandyzowanym kolorowym ananasem.


Dosmacz Cynamonowym Rajem.


Dodaj po łyżce miodu!


Dziecko nie będzie mogło się oderwać.
Gwarantuję, że takie kolorowe śniadanie zje ze smakiem.

Nie tylko dziecko, dorosły też!


Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!