Sałatka z buraków, pyszna, szybka,aromatyczna.



Zapraszam na szybka sałatkę z buraków sałatkę, którą możemy zrobić zamiast tradycyjnej jarzynówki lub jako druga po niej!
Jest na prawdę pyszna i ma w sobie niewiele składników.

Oto składniki 

  • burak czerwony
  • ogórek kiszony
  • czerwona cebula
  • marchewka
  • sól himalajska różowa
  • pieprz ziołowy SKWORCU
  • majonez ROLESKI
  • musztarda sarepska ROLESKI
  • sos czosnkowy ROLESKI

Umyj buraki i ugotuj w skórce. To samo zrób z marchewką.
Odłóż do całkowitego wystygnięcia.
Po czym obierz ze skóry.
Pokrój w kosteczkę.


Ogórki obierz ze skórki.
Pokrój w kosteczkę, podobnie cebulę.
Wymieszaj wszystko razem.
Dosmacz pieprzem.


Dodaj sosu czosnkowego.



Musztardę oraz majonez.



Wymieszaj.
Sprawdz czy musisz dołożyć soli.
Sałatka gotowa.


Podałam ją na PORCELANA BOGUCICE
Niezwykła sałatka potrzebuje niezwyklej oprawy.

Smacznego !



Komentarze

  1. Uwielbiam buraki. Robię podobną ale nie dodaje marchewki. Suróweczki są pyszne :-)))

    OdpowiedzUsuń
  2. A ile tych buraków marchewki i ogórków?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na oko, dosłowniena oko, co kto lubi bardziej:kwasniej? to ogórki. Słodsze? To buraki ;-)

      Usuń
  3. Ja daję buraki marynowane też pyszne

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!