Wyniki Konkursu z Folwark
Miejsce
I ,a więc nagroda kosz z produktami Folwark wędruje do BASI za ten
przepis
Karkówka
w sosie czosnkowym
Składniki:
4 plastry karkówki,
4 duże pieczarki,
1 cebula,
sól, pieprz,
8 łyżek sosu czosnkowego Folwark http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-d/
Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę. Smarujemy sosem czosnkowym. Zapiekamy całość jeszcze około 10-15 minut.
Składniki:
4 plastry karkówki,
4 duże pieczarki,
1 cebula,
sól, pieprz,
8 łyżek sosu czosnkowego Folwark http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-d/
Sposób przygotowania: Kotlety rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około pół godziny. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podsmażamy je na patelni. Karkówkę wyciągamy, kładziemy na nią pieczarki i cebulę. Smarujemy sosem czosnkowym. Zapiekamy całość jeszcze około 10-15 minut.
Kolejne
2 równorzędne miejsca, a więc produkty Folwark
dla
Eweliny za jej donuty
Składniki
mokre:
2 szklanki obranego bobu
4 łyżki sosu sojowego
4 jajka
3/4 szklanki oleju ziołowego z suszonymi pomidorami
1/2 szklanki wody
Składniki suche:
1 i 1/3 szklanka mąki pełnoziarnistej
8 suszonych pomidorów
4 łyżki tartego sera
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smarowania
Twarożek
1 kostka chudego twarogu
1/2 pęczka drobno posiekanej botwinki
4 łyżki sosu czosnkowego FOLWARK http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/
2 łyżki siekanego koperku
Potrzebne: maszynka do minipączków (ps. równie dobrze można wedle tego przepisu zrobić gofry jak i tradycyjnie upiec muffiny
1. Składniki suche łaczymy, mieszamy. Składniki mokre miksujemy na gładką masę. Łączymy jedno z drugim i miksujemy razem jeszcze przez 2-3 minuty.
2. Maszynkę przecieramy pedzelkiem zanurzonym w oleju po czym podłączamy do sieci i nagrzewamy. Wylewamy ciasto i pieczemy przez ok 4-5 minut (po 2 można zwolnić zatrzask,żeby uszło trochę pary ;))
3. Wszystkie składniki twarożkowe porządnie miksujemy.
4. Zimne już oponki przecinamy na pół "po linii szwa" i smarujemy twarożkiem. Składamy razem i przyozdabiamy. Najprostszy przepis na świecie zrealizowany, smacznego
2 szklanki obranego bobu
4 łyżki sosu sojowego
4 jajka
3/4 szklanki oleju ziołowego z suszonymi pomidorami
1/2 szklanki wody
Składniki suche:
1 i 1/3 szklanka mąki pełnoziarnistej
8 suszonych pomidorów
4 łyżki tartego sera
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smarowania
Twarożek
1 kostka chudego twarogu
1/2 pęczka drobno posiekanej botwinki
4 łyżki sosu czosnkowego FOLWARK http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/
2 łyżki siekanego koperku
Potrzebne: maszynka do minipączków (ps. równie dobrze można wedle tego przepisu zrobić gofry jak i tradycyjnie upiec muffiny
1. Składniki suche łaczymy, mieszamy. Składniki mokre miksujemy na gładką masę. Łączymy jedno z drugim i miksujemy razem jeszcze przez 2-3 minuty.
2. Maszynkę przecieramy pedzelkiem zanurzonym w oleju po czym podłączamy do sieci i nagrzewamy. Wylewamy ciasto i pieczemy przez ok 4-5 minut (po 2 można zwolnić zatrzask,żeby uszło trochę pary ;))
3. Wszystkie składniki twarożkowe porządnie miksujemy.
4. Zimne już oponki przecinamy na pół "po linii szwa" i smarujemy twarożkiem. Składamy razem i przyozdabiamy. Najprostszy przepis na świecie zrealizowany, smacznego
oraz
dla Dagmary za
Kapsalon
Składniki:
foremki aluminiowe
6-8 średnich ziemniaków
olej do smażenia
1 pojedyncza pierś kurczaka
1 łyżka przyprawy kebab shoarma (lub kebab-gyros)
10 dag żółtego sera
1/2 kapusty pekińskiej
1 pomidor
1 ogórek świeży
sos czosnkowy Folwark http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/
Sposób przygotowania:
1. Pierś kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć przyprawą kebab shoarma i włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie usmażyć na rumiano na niewielkiej ilości oleju. Ziemniaki obrać i pokroić na frytki. Usmażyć na rumiano w gorącym oleju. Odstawić do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Ogórka i pomidora pokroić w półplasterki. Kapustę drobno poszatkować.
2.Przygotować 3-4 małe foremki aluminiowe (1 foremka na jedną osobę). Na dno włożyć frytki. Na frytki położyć kurczaka. Przykryć startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na ok. 10 min. do momentu rozpuszczenia się sera. Po tym czasie wyjąć, polać sosem czosnkowym, przykryć kapustą, pomidorem, ogórkiem i znów polać sosem (można polać także ostrymi sosami). Smacznego
Składniki:
foremki aluminiowe
6-8 średnich ziemniaków
olej do smażenia
1 pojedyncza pierś kurczaka
1 łyżka przyprawy kebab shoarma (lub kebab-gyros)
10 dag żółtego sera
1/2 kapusty pekińskiej
1 pomidor
1 ogórek świeży
sos czosnkowy Folwark http://folwark.com.pl/produkty/sos-czosnkowy-m/
Sposób przygotowania:
1. Pierś kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć przyprawą kebab shoarma i włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie usmażyć na rumiano na niewielkiej ilości oleju. Ziemniaki obrać i pokroić na frytki. Usmażyć na rumiano w gorącym oleju. Odstawić do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Ogórka i pomidora pokroić w półplasterki. Kapustę drobno poszatkować.
2.Przygotować 3-4 małe foremki aluminiowe (1 foremka na jedną osobę). Na dno włożyć frytki. Na frytki położyć kurczaka. Przykryć startym żółtym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni na ok. 10 min. do momentu rozpuszczenia się sera. Po tym czasie wyjąć, polać sosem czosnkowym, przykryć kapustą, pomidorem, ogórkiem i znów polać sosem (można polać także ostrymi sosami). Smacznego
GRATULUJEMY!
Zwycięzców
proszę o dane do wysylki nagród na maila
Adresy
ślemy do 3 dni, po tym czasie wybieram kolejnego zwycięzcę.
A
już po 10-tym pazdzernika zapraszam wszystkich na...kolejną zabawę!
Miłego
dnia!
Dziękuję bardzo. Cieszę się ogromnie. Adres wysłany. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńgratulacje dla wszystkich!
OdpowiedzUsuń