Koktajl ze szpinaku , ananasa, mango z syropami daktylowym i żurawinowym



Przed Świętami potrzebujemy energii. Wszyscy jej potrzebujemy.
Stąd też koktajle maści wszelakiej goszczą u mnie każdego dnia!


Czy to na kolację, czy na dzień dobry, czy jako przekąska w ciągu dnia- po prostu są. Raczę nimi córeczki, którym wpajam zdrowe nawyki , a one, bez mrugnięcia okiem piją wszystkie moje zielone wynalazki .
Na zdrowie!

Składniki
  • 2 garście szpinaku
  • mango
  • porządny kawałek ananasa
  • łyżka syropu żurawinowego Ogródek Dziadunia
  • łyżka syropu daktylowego Skworcu



Wszystkie składniki zblenduj na gładziutko.
Mówię Wam, takie połączenie doda Wam energii , tak potrzebnej każdemu.
Syrop daktylowy ze względu na swoje właściwości prozdrowotne stosowany jest przy:
- łagodzeniu bólu gardła oraz kaszlu,
- schorzeniach na tle nerwicowym,
- problemach sercowo-naczyniowych i niewłaściwej przemianie materii.
Jest zatem niesamowicie zdrowy.
Dodatek syropu z żurawiny wzbogaci całość. Ogródek Dziadunia używa tylko sprawdzonych składników do produkcji swoich syropów. Produkt otrzymany jest z soku z żurawiny oraz cukru trzcinowego nierafinowanego.
Wyrób utrwalony termicznie metodą delikatnej pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych. Samo zdrowie z Ogródka Dziadunia – na wyciągnięcie ręki.
Polecam ten koktajl ludziom osłabionym, na diecie i tym, którzy potrzebują energii przed samymi Świętami, aby nie paść na finiszu.
Na zdrowie!







Komentarze

  1. To ja poproszę. Pół nocy nie spałam przez wiatr tańczący mi po balkonie. Teraz też strasznie wieje...

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny koktajl, przyda się teraz przed świątecznym ,,obżarstwem "

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!