Sałatka z ekologicznego ryżu Basmati, jabłka i pieczonego buraka



Polecam Wam tę sałatkę na oczyszczenie się po ...zbytnim jedzonku świątecznym.
Sałatka idealna na śniadanie, idealna jako przekąska, super sprawa na wynos!
Syci, oczyszcza, doprowadza do równowagi kwasowo-zasadowej.
Do dzieła!


Składniki
  • filiżanka ekologicznego ryżu białego basmati Symbio


  • średni burak
  • 1 duże soczyste jabłko
Dressing
  • sok z połowy dużej cytryny
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu gryczanego

Pestki dyni uprażone na patelni.

Buraka upiecz w folii aluminiowej, obierz, pokrój w kostkę. Odłóż.
Ryż ugotuj na sypko.
Odłóż.
Jabłko obierz, pokrój w kostkę.



Składniki wymieszaj w szklanej misce.
Wszystkie składniki dressingu wymieszaj dokładnie ze sobą, i polej sałatkę.
Do całości dodaj pestki dyni.



Wymieszaj dokładnie.
Na zdrowie!
Zamiast jabłka można użyć gruszek.





Komentarze

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!