Sałatka z fasolą mung ,selerem, ananasem
To
szybciutka sałatka pod warunkiem, że fasolkę namoczycie dzień wcześniej, bo ona sama, gotuje się 10 minut.
Składniki
- ekologiczna fasola mung SYMBIO
- kukurydza z puszki
- groszek z puszki
- ananas świeży
- seler sałatkowy z zalewy
- majonez
- sól i pieprz do smaku
- ząbek czosnku
Fasolkę
namocz dzień wcześniej ,a na drugi dzień ugotuj al dente.
Selera
odsącz z zalewy.
Przygotuj
salaterkę i wrzuć do niej fasolkę, groszek, kukurydzę, selera
oraz pokrojonego w kostkę ananasa.
Ząbek
czosnku przeciśnij przez praskę, zmieszaj z majonezem, solą i
pieprzem.
Dodaj
do sałatki, wymieszaj i odstaw do przegryzienia się.
Idealna
sałatka na każdą okazję!
Ale dziwna kombinacja. Takiego dziwnego połączenia w sałatce jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńTak też myślałam, ale zapewniam, że wszystko w niej gra jak należy :-) Gości u nas już 3 rok z rzędu :-) Tylko trzeba więcej fasolki ugotować, ananasa pokroić wcześniej i gotowe.
UsuńPyszna sałatka, zjadłabym porcyjkę
OdpowiedzUsuńPrzepyszna sałatka :-)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe połączenie, lubię fasolkę mung, więc wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuń