Sałatka z fasolą mung ,selerem, ananasem



To szybciutka sałatka pod warunkiem, że fasolkę namoczycie dzień wcześniej, bo ona sama, gotuje się 10 minut.


Składniki
  • ekologiczna fasola mung SYMBIO
  • kukurydza z puszki
  • groszek z puszki
  • ananas świeży
  • seler sałatkowy z zalewy
  • majonez
  • sól i pieprz do smaku
  • ząbek czosnku

Fasolkę namocz dzień wcześniej ,a na drugi dzień ugotuj al dente.
Selera odsącz z zalewy.
Przygotuj salaterkę i wrzuć do niej fasolkę, groszek, kukurydzę, selera oraz pokrojonego w kostkę ananasa.
Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, zmieszaj z majonezem, solą i pieprzem.
Dodaj do sałatki, wymieszaj i odstaw do przegryzienia się.

Idealna sałatka na każdą okazję!


Komentarze

  1. Ale dziwna kombinacja. Takiego dziwnego połączenia w sałatce jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak też myślałam, ale zapewniam, że wszystko w niej gra jak należy :-) Gości u nas już 3 rok z rzędu :-) Tylko trzeba więcej fasolki ugotować, ananasa pokroić wcześniej i gotowe.

      Usuń
  2. Pyszna sałatka, zjadłabym porcyjkę

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawe połączenie, lubię fasolkę mung, więc wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!