Szybka sałatka z selera i brokuła z sosem czosnkowo-ziołowym
Szybkie
sałatki to jest to, co lubię najbardziej. Kombinowanie i gra
smakami, odkrywanie nowych nut wspaniale grających na kubkach
smakowych.
Sałatka
z selera ma niejedną twarz, wszystkim właściwie smakuje i na
prawdę szybko się robi.
Składniki
- seler sałatkowy w łagodnej zalewie Develey
- kukurydza konserwowa Develey
- sos czosnkowo-ziołowy wyrafinowanie kremowy Develey
- 5 jaj
- ogórki korniszony lub kanapkowe
- duży brokuł
- jabłko
- sól i pieprz do smaku
Najpierw
gotujemy jaja na twardo, odkładamy i międzyczasie gotujemy brokuły
podzielone na różyczki . Gotujemy je nie więcej niż 4 minuty-
mają być al dente.
Odstawiamy
do wychłodzenia.
Ogórki
kroimy w paseczki.
Selera
odsączamy z zalewy, wyciskamy.
Dajemy
do miski i dokładamy kukurydzę z puszki.
Jajo
kroimy w kostkę, dodajemy jabłko obrane i pokrojone w kosteczkę,ogórka.
Na
koniec pieprz, sól, mieszamy.
Brokuła
dzielimy na malutkie części.
Dodajemy
sos czosnkowo-ziołowy, mieszamy i wstawiamy do lodówki, aby sałatka
się przegryzła.
Jest
pyszna, a dodatek sosu czosnkowo-ziołowego nadaje jej wyjątkowego
smaku i kremowej konsystencji.
Idealna
na rodzinne spotkania, super sprawa do kanapek.
Polecam
na każdą okazję!
Wspaniała sałatka. Bardzo takie lubię :-)
OdpowiedzUsuńPycha. lubię takie sałateczki
OdpowiedzUsuń