Owsianka na mleku migdałowym z orzechami laskowymi, morelą i daktylami
Lubię
jaglankę. To wiecie.
Ale
lubię też owsiankę.
Moje
owsianki są zawsze- każda inna!
Sprawiają
to dodatki oraz mleko.
Dziś na drugie śniadanie ugotowałam owsiankę na mleku migdałowym.
Jest
pyszne samo w sobie, a co dopiero owsianka na nim!
Dla
tych ,którzy lubią chrupać- w sam raz!
Składniki
- płatki owsiane błyskawiczne
- mleko migdałowe
- orzechy laskowe Symbio garść
- kilka daktyli, nie słodzimy wtedy mleka
- kilka suszonych moreli
Płatki
ugotuj na mleku, a międzyczasie podpraż orzechy laskowe na suchej i
gorącej patelni.
Wyłóż
owsiankę na talerze, posyp orzechami.
Dodaj
pociętych w plasterki daktyli oraz morele...
I
smacznego!
Na
zdrowie!
Uwielbiam :-) porywam na drugie śniadanie :-)
OdpowiedzUsuńTakie posiłki to ja rozumiem. Treściwe, wartościowe, sycące, zdrowe. No i te orzeszki. Mniam - jadłabym z największą przyjemnością. Pysznie wygląda :) Serdeczne pozdrowionka. Miłego dnia :)
OdpowiedzUsuń