Owsianka na mleku migdałowym z orzechami laskowymi, morelą i daktylami

Symbio,morele suszone,orzechy laskowe,płatki owsiane,mleko kokosowe,daktyle,zdrowe odżywianie


Lubię jaglankę. To wiecie.
Ale lubię też owsiankę.


Moje owsianki są zawsze- każda inna!
Sprawiają to dodatki oraz mleko.
Dziś na drugie śniadanie ugotowałam owsiankę na mleku migdałowym.
Jest pyszne samo w sobie, a co dopiero owsianka na nim!
Dla tych ,którzy lubią chrupać- w sam raz!

Symbio,morele suszone,orzechy laskowe,płatki owsiane,mleko kokosowe,daktyle,zdrowe odżywianie

Składniki
  • płatki owsiane błyskawiczne
  • mleko migdałowe
  • orzechy laskowe Symbio garść
  • kilka daktyli, nie słodzimy wtedy mleka
  • kilka suszonych moreli
Symbio,morele suszone,orzechy laskowe,płatki owsiane,mleko kokosowe,daktyle,zdrowe odżywianie

Płatki ugotuj na mleku, a międzyczasie podpraż orzechy laskowe na suchej i gorącej patelni.
Wyłóż owsiankę na talerze, posyp orzechami.
Dodaj pociętych w plasterki daktyli oraz morele...
I smacznego!
Na zdrowie!

Symbio,morele suszone,orzechy laskowe,płatki owsiane,mleko kokosowe,daktyle,zdrowe odżywianie





Komentarze

  1. Uwielbiam :-) porywam na drugie śniadanie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie posiłki to ja rozumiem. Treściwe, wartościowe, sycące, zdrowe. No i te orzeszki. Mniam - jadłabym z największą przyjemnością. Pysznie wygląda :) Serdeczne pozdrowionka. Miłego dnia :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!