Najszybsza zupa z czerwonej soczewicy
Ta
zupa faktycznie jest błyskawiczna, gotuje się zaledwie 10 minut ,
ale smak ma cudowny!
Niewielka
ilość składników, a smak niezapomniany!
Moje
córeczki walczą o dokładki!
Składniki
- szklanka czerwonej soczewicy HALINA
- dymka wraz z piórkami
- świeża bazylia
- sól różowa himalajska i pieprz do smaku
- olej rzepakowy RAPSO
Najpierw
wypłucz soczewicę w zimnej wodzie, aż woda stanie się klarowna.
Zagotuj
wodę i wsyp do niej soczewicę. Trzy części wody na jedną część
soczewicy.
Dodaj
sól i pieprz, bazylię oraz cebulkę.
Gotuj.
Pod
koniec gotowania i do serwowania dodaj olej rzepakowy.
Zupa
błyskawiczna, aromatyczna i niesamowicie zdrowa!
Polecam
ją niejadkom!
Smacznego!
Szybka i pyszna. Mniam. Lubię soczewicowe potrawki. Choć ostatnio u mnie króluje zielona soczewica. Pozdrowionka i miłego weekendu :)
OdpowiedzUsuń