Domowe muesli
Przygotowałam
sobie domowe muesli, bogate i pyszne.Przechowuję w lodówce i kiedy
mam chęć na lepką i fantastyczną owsiankę- wystarczy , że
zagotuję mleko i gotowe!
Jeśli
w zbyt chłodne dni,zapragnę zdrowego deseru- ulubiony jogurt i
pyszne muesli zaspokoją moje zachcianki na długo.
Składniki
w nierównych proporcjach
- płatki owsiane błyskawiczne
- mieszanka suszonej żurawiny i nerkowców- szukałam samych nerkowców w Lidl, i nie znalazłam .Na szczęście mają mieszankę!
- Suszona morela
- suszona żurawina
- pestki dyni i słonecznik łuskany Symbio
- wiśnie suszone
- złote jagody inków
- suszona śliwka
- suszone figi
- jagody goji
- orzechy pecan
- orzechy włoskie
- orzechy arachidowe i laskowe
- trochę płatków kukurydzianych opcjonalnie
- łyżka nasion chia
Wszystkie
składniki dokładnie wymieszać, te większe typu figi, śliwki
pokroić na mniejsze kawałeczki.
Przełożyć
do worków ze struną.
Przechowywać w lodówce.
Przechowywać w lodówce.
Jeść
na zdrowie!o to jest zdrowe i pyszne!
A do tego mój ulubiony jogurt wiśniowy i mamy pyszne i zdrowe śniadanie :)
OdpowiedzUsuń