Sałatka z awokado, marchewki i papryki mocno fit
Taką
miałam dziś kolację.
Surową.
Taką
jaką lubię.
Szybką,
to ważne. Bo byłam głodna.
Skombinowałam
ją z tego co miałam w lodówce.
Często
tak robię.
Składniki
- awokado
- marchewka
- papryka żółta, czerwona, zielona oraz igołomska
- natka pietruszki bazylia
- czarnuszka
- olej z ostropestu (łyżeczka na porcję)
- sól himalajska różowa
- glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny
Podane
składniki (w różnych proporcjach ,ile to zależy od Was) umyj i
pokrój w paseczki. Marchewkę pokrój w paski.
Rozłóż
na talerzu i posól lekko. Skrop przed zjedzeniem tłoczonym na zimno
olejem z ostropestu- zadbasz o wątrobę!
Dosmacz
glassą z octem balsamicznym i właściwie sałatka jest gotowa!Posyp czarnuszką...
Zjadłam
ze smakiem z dodatkiem wiejskiego chleba.
Takie
szybkie sałatki to sposób na duży głód.
Cudne kolorki, pięknie podana, nic tylko łapać za widelec i siadać do konsumpcji :D
OdpowiedzUsuńDziękuję, tak czasem sobie podaję :-) Pozdrawiam serdecznie!
UsuńSałatka wygląda pysznie :) Nic tylko jeść ;)
OdpowiedzUsuń