Zupa z soczewicy najprostsza

zupa z soczewicy,soczewica,symbio,woj len,kuchnia wloska,


Zupa z soczewicy kojarzy mi się zawsze z Włochami!
W Nowy Rok jedzona na szczęście i na pieniądze.
U nas jedzona rzadko, a szkoda, gdyż zupa z soczewicy zastępuje mięso i daje sytość obiadu z dwóch dań!
Jest prosta w obsłudze. Soczewicę należy moczyć 8 godzin przed gotowaniem. Kiedy czujemy się słabi i bez energii, to zawsze zupa z soczewicy nas postawi na nogi!


Składniki

Warzywa pokrój jak na rosół, wrzuć do garnka z namoczoną wcześniej soczewicą, posól, dodaj pieprz i gotuj na małym ogniu do miękkości soczewicy.

zupa z soczewicy,soczewica,symbio,woj len,kuchnia wloska,

Podaję z olejem z ostropestu, gdyż ma zbawienny wpływ na naszą wątrobę.
Wystarczy jedna łyżeczka dziennie!

zupa z soczewicy,soczewica,symbio,woj len,kuchnia wloska,

Zupę z soczewicy jadam właśnie tak, bez żadnych dodatków.
Parę osób w mojej rodzinie jednak życzy sobie wersji wzbogaconej. Polega ona na tym, że pod koniec gotowania wrzucam trochę makaronu "nitki" oraz zabielam mlekiem kokosowym.

zupa z soczewicy,soczewica,symbio,woj len,kuchnia wloska,

Ot i cala filozofia. Zupa robi się sama. Niepozorna, ale bardzo zdrowa. Rozgrzeje nas nas w jesienno -zimowe popołudnia.

Doda energii i siły!

zupa z soczewicy,soczewica,symbio,woj len,kuchnia wloska,

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!