Kasza jaglana z orzechami laskowymi i owocami na śniadanie
Uwielbiam
takie śniadania. Celowo gotuję więcej kaszy i kroję więcej
owoców, by w chwili nagłego spadku siły odgrzać na patelni
kolorową porcję i spałaszować z dzieciakami.
Kasza
jaglana dodaje mnóstwo energii. I jak na królową kasz przystało
:rządzi!
Składniki
(ile chcecie)
- ugotowana na sypko ekologiczna kasza jaglana
 - orzechy laskowe
 - winogrona
 - mango
 - suszona żurawina
 - szczypta soli
 - olej kokosowy extra virgin
 
Ugotuj
kaszę jaglana na sypko. Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość
oleju kokosowego. Wsyp kaszę, dodaj łyżkę mąki owsianej i praż
ze szczyptą soli.
 Między czasie zmiksuj orzechy laskowe na piasek,
dodaj do kaszy. Wrzuć pokrojone w kawałki owoce i lekko je
podgrzej.
Na
koniec dodaj pokrojoną w kawałki śliwkę oraz żurawinę.
Przełóż
na talerze. Polej sokiem malinowym!
Śniadanie
gotowe! Dużo radości ! Dużo energii! Dużo siły!


Piękne i kolorowe śniadanie! <3
OdpowiedzUsuńTak, jaglana niedoceniana jest a można wiele z niej wyczarować :)
OdpowiedzUsuń