Szybka przekąska na imprezę na cieście francuskim

 

Suempol, łososś, pizza, szybka przekąska na cieście francuskim,przekąska na imprezę, pizza na szybko,jak zrobić szybką przekąskę z ciasta francuskiego, z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny, top blog

Przedstawiam bardzo szybką przekąskę na imprezę, którą zrobicie niemal przy gościach! Kilka składników  i gotowe! Chrupiąca, na cieście francuskim mrożonym zawsze się sprawdzi.

 

Składniki

- rolka gotowego ciasta francuskiego

- ketchup

- 100 g opakowanie łososia wędzonego na zimno

- natka pietruszki

- oliwa z oliwek

- kilka plastrów mozzarelli, sól opcjonalnie i pieprz do smaku

- siekana natka pietruszki

 

Suempol, łososś, pizza, szybka przekąska na cieście francuskim,przekąska na imprezę, pizza na szybko,jak zrobić szybką przekąskę z ciasta francuskiego, z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny, top blog

Extra szybka przekąska do piwa lub na każdą imprezę, uwielbiana szczególnie przez dzieci!

 

Przygotuj piekarnik nagrzewając go do 180-200 stopni, to zależy jakie macie ciasto i co na nim pisze.

Na dużej kwadratowej blaszce z wyposażenia piekarnika połóż rozwinięte ciasto francuskie, nie usuwam papierka na którym leży, ale dodatkowo podkładam jeszcze papierem do pieczenia. Smaruję grubo ketchupem, kładę poszarpanego łososia, przykrywam plastrami mozzarelli, skrapiam oliwą, pieprzę i lekko solę. Piekę do zrumienienia całości, podaję posypaną natką pietruszki  i bazylią- opcjonalnie. Fajnie smakuje, super wygląda!

Polecam!

Suempol, łososś, pizza, szybka przekąska na cieście francuskim,przekąska na imprezę, pizza na szybko,jak zrobić szybką przekąskę z ciasta francuskiego, z kuchni do kuchni,najlepszy blog kulinarny, top blog


Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!