środa, 16 lipca 2014

Ucieraniec z mrożonymi borówkami i truskawkami


Szybkie ciacho. Ciacho, które uda się każdemu,pod warunkiem, że jaja świeże!



Ciacho na każdą okazję i dla każdego.


Składniki
-5 jajek
-pół kostki margaryny Palma- roztop ją!
-półtorej szklanki mąki
-szklanka cukru
-łyżeczka proszku do pieczenia
-cukeir puder do posypania
-mrożone truskawki i borówki

Składniki na kruszonkę
-80 g masła
-100 g cukru
-120 g mąki

Ja zużyłam połowę kruszonki, druga połowę, zamroziłam.



Wyłóż tortownice papierem do pieczenia, rozgrzej piekarnik do 195 stopni. Do miski wbij jaja i dodaj cukier, utrzyj na puszystą masę. Delikatnie wmiksuj mąkę z proszkiem do pieczenia, a na końcu wmiksuj również roztopiona margarynę.
Wlej masę tortownicy, poukładaj delikatnie na wierzchu mrozone owoce, posyp kruszonką albo i nie, jak wolisz, ale z kruszonka ma o wiele inny , taki maślany smak a kruszona dodaje wykwintności chyba każdemu ciastu.

Piecz około 35-40 min albo „do suchego patyczka”.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !