Ucieraniec z mrożonymi borówkami i truskawkami
Ciacho
na każdą okazję i dla każdego.
Składniki
-5
jajek
-pół
kostki margaryny Palma- roztop ją!
-półtorej
szklanki mąki
-szklanka
cukru
-łyżeczka
proszku do pieczenia
-cukeir
puder do posypania
-mrożone
truskawki i borówki
Składniki
na kruszonkę
-80
g masła
-100
g cukru
-120
g mąki
Ja
zużyłam połowę kruszonki, druga połowę, zamroziłam.
Wyłóż
tortownice papierem do pieczenia, rozgrzej piekarnik do 195 stopni.
Do miski wbij jaja i dodaj cukier, utrzyj na puszystą masę.
Delikatnie wmiksuj mąkę z proszkiem do pieczenia, a na końcu
wmiksuj również roztopiona margarynę.
Wlej
masę tortownicy, poukładaj delikatnie na wierzchu mrozone owoce,
posyp kruszonką albo i nie, jak wolisz, ale z kruszonka ma o wiele
inny , taki maślany smak a kruszona dodaje wykwintności chyba
każdemu ciastu.
Piecz
około 35-40 min albo „do suchego patyczka”.
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!