Ucieraniec z mrożonymi borówkami i truskawkami


Szybkie ciacho. Ciacho, które uda się każdemu,pod warunkiem, że jaja świeże!



Ciacho na każdą okazję i dla każdego.


Składniki
-5 jajek
-pół kostki margaryny Palma- roztop ją!
-półtorej szklanki mąki
-szklanka cukru
-łyżeczka proszku do pieczenia
-cukeir puder do posypania
-mrożone truskawki i borówki

Składniki na kruszonkę
-80 g masła
-100 g cukru
-120 g mąki

Ja zużyłam połowę kruszonki, druga połowę, zamroziłam.



Wyłóż tortownice papierem do pieczenia, rozgrzej piekarnik do 195 stopni. Do miski wbij jaja i dodaj cukier, utrzyj na puszystą masę. Delikatnie wmiksuj mąkę z proszkiem do pieczenia, a na końcu wmiksuj również roztopiona margarynę.
Wlej masę tortownicy, poukładaj delikatnie na wierzchu mrozone owoce, posyp kruszonką albo i nie, jak wolisz, ale z kruszonka ma o wiele inny , taki maślany smak a kruszona dodaje wykwintności chyba każdemu ciastu.

Piecz około 35-40 min albo „do suchego patyczka”.





Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!