Kilka
głodnych osób do mnie przyszło, postanowilam je oszukać.
I
podałam im focaccię alla genovese z pastą francuską i z
dodatkami. Tak bardzo chciałam zobczyć reakcję na bezmięsne
mięso!
Vege pasta francuska fantastycznie smakuje ze świeżym pieczywem. Za jej
charakterystyczny smak i kremową konsystencję odpowiada musztarda,
którą wykorzystano do stworzenia odpowiedniej kompozycji smakowej.
Pasta jest bogata w białko roślinne i zawiera dodatek błonnika
pokarmowego. Produkt został przygotowany z surowców
niemodyfikowanych genetycznie.
Posmarowałam
pastą moja focaccię z dodatkiem ziaren tym razem, bez gruboziarnistej soli i rozmarynu.
Przepis TUTAJ
Dodatkowymi
składnikami była sałata lodowa, marchewka, bazylia. Tyle. Aby nie
zapeszyć smaku pasty francuskiej.
Podałam
i czekalam na reakcję...
Zapytano
mnie jaki to pasztet albo jakie smarowidło bo fajnie smakuje. Dzieci
bynajmniej wszystko zjadły bez gadania.
Musialam
pokazać puste opakowanie po vege pasta francuska, aby mi uwierzyli ,
że to roślina nie zwierzątko.
I
to zdrowa roślina.
Polubiłam
ją. Oni też.
Wy
też polubicie Polsoja.
Smacznego
!
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza
Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !