Focaccia alla genovese z wędliną sojową z suszonymi śliwkami Polsoja
Dziś
zrobimy sobie wegetariańską kanapkę ,bardzo zdrową i sytą, gdyż
użyjemy zamiast bułki czegoś innego.Tradycyjną focaccię rodem z
Genui.
Ten
przpis został zmodyfikowany odpowiednio, gdyż dodałam do ciasta
mieszankę ziaren od Ziarenkowo Słoneczne Pola.
I z tymi ziarnami ją
upiekłam. Odjęłam grubej soli po wierzchu i rozmarynu nie dałam.
Nadziałam ją wędliną sojową Polsoja.
Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami to urozmaicona śliwkami
propozycja zastąpienia mięsnych wędlin lżejszym, bogatym w białko
i wapń, odpowiednikiem roślinnym. Wędlina charakteryzuje się
wyrazistym smakiem schabu z suszonymi śliwkami. Doskonale komponuje
się z produktami zbożowymi, szczególnie pełnoziarnistymi –
bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Wędliny sojowe dodawać można
nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na
patelni i zapiekać, Produkt nie zawiera cholesterolu ani
konserwantów. Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami została
przygotowana z soi niemodyfikowanej genetycznie.
Najpierw
musisz zrobić focaccie wg.przepisu wyżej. Warto, gdyż mały
kawałek jest sycący i taka focaccia może poleżeć bardzo długo,
najlepiej zawinięta w ściereczke kuchenną.
Do
nadziania naszej focacci użyłam
- wędlina sojowa Polsoja z suszonymi śliwkami
- sałata lodowa
- marchewka
- oliwki
- bazylia
Przekrój
focaccię na pół w wkomponuj w nią podane wyżej składniki.
Taka
nadziana fociaccia jest bardzo sycąca i wystarczy nam na parę
ładnych godzin!
Można
ją ze sobą zabrać do pracy, szkoły i będziemy mieli pewność,
że nie jest to puste, ale pełne zdrowia i witalności śniadanie!
Komentarze
Prześlij komentarz
Pytaj o wszystko, komentuj , podziel się swoją radą . Cieszę się, że ze mną jesteś, rozgość się na dłużej!