wtorek, 14 października 2014

Śniadanie. Z władcą starożytnego Egiptu.




Dziś przenoszę się do Egiptu. Do pięknych i obszernych komnat, do zaskakującej przyrody, do świata niewyobrażalnie pięknych i dostojnych budowli. Będę jadła w towarzystwie trzeciego faraona z XIX dynastii , z królem Dolnego i Górnego Egiptu...
Z Ramzesem .
I to ...z RYK!
Dokładnie!

Składniki na królewskie śniadanko to
-Ramzes z Ryk

-bułeczka
-masełko
-pomidorek
-ogóreczek gruntowy
-oliweczka
-zielona sałata

Dla dojrzewającego sera o  łagodnym, lekko orzechowym   smaku oraz niepowtarzalnym aromacie otrzymanym w procesie naturalnego wędzenia z pięknymi oczkami...potrzeba iście królewskiej oprawy!

Delikatne kromeczki mięciuśkiej, neutralnej bułeczki , posmarowanej delikatnie wiejskim masełkiem, to iście dostojna oprawa dla Ramzesa, a dodatek naturalnie wędzonej wiejskiej szynki, kruchej i delikatnej jak faraońskie tancerki...doda Ramzesowi dodatkowego blasku. Bo Ramzes Rycki lśni jak złoto..!



Kanapki z Ramzesem są pyszne, wędzony smak ,jeśli nie przeniesie Was do Egiptu, to na pewno do Ryk , skąd pochodzi.



Wartościowe, syte i smaczne śniadanie dla każdego, kto ma bujną wyobraznię, lubi wędrówki kulinarne i..potrzebuje dużo siły na spełnienie marzeń...


Smacznego !

3 komentarze:

  1. O cholera, ta Mama strasznie rozpieszcza Księżniczkę! :) Pięknie wyglądają.
    Wędzony aromat i smak - to jest to co uwielbiam.
    Ps. dużo zdrówka!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...dziękuję...! Marysia chora, znów kolejne antybiotyki...ale angina jak angina...przejdzie przejdzie bo musi...!

      Usuń
  2. po wyglądzie choroby nie widać,kanapki takie kolorowe że wow,tylko oliwek nie lubię reszta mniam

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !