czwartek, 16 października 2014

Wegetariańska kanapka z wędliną sojową z suszonym śliwkami od Polsoja





Kolejna propozycja podania kanpaki wegetariańskiej. Z szynką, która przypomina mi z wyglądu włoską mortadellę! Ta w dodatku jest 100% produktem roślinnym i ma ..suszone śliwki !




Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami to urozmaicona śliwkami propozycja zastąpienia mięsnych wędlin lżejszym, bogatym w białko i wapń, odpowiednikiem roślinnym. Wędlina charakteryzuje się wyrazistym smakiem schabu z suszonymi śliwkami. Doskonale komponuje się z produktami zbożowymi, szczególnie pełnoziarnistymi – bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Produkt nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami została przygotowana z soi niemodyfikowanej genetycznie .
Do moich kanapek wybrałam chleb ciemny, razowy.
Dodałam sałaty, suszonego pomidora, selera naciowego o właściwiościach uspokajających ,ogórka gruntowego oraz wstążeczki marchewki. Dodatek salaty lodowej nadał moim kanapkom delikatności i wykwintności. Taka kanapaka to nie tylko na co dzień, ale i od święta!
Pożywna, pełna zdrowia, elegancka i chrupiąca.
Dla każdego !




Więcej o wędlinach i produktach Polsoja znajdziecie 



6 komentarzy:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !