Wegetariańska kanapka z wędliną sojową z suszonym śliwkami od Polsoja
Kolejna
propozycja podania kanpaki wegetariańskiej. Z szynką, która
przypomina mi z wyglądu włoską mortadellę! Ta w dodatku jest 100%
produktem roślinnym i ma ..suszone śliwki !
Wędlina
sojowa z suszonymi śliwkami to urozmaicona śliwkami propozycja
zastąpienia mięsnych wędlin lżejszym, bogatym w białko i wapń,
odpowiednikiem roślinnym. Wędlina charakteryzuje się wyrazistym
smakiem schabu z suszonymi śliwkami. Doskonale komponuje się z
produktami zbożowymi, szczególnie pełnoziarnistymi – bogatymi w
błonnik oraz z warzywami. Produkt nie zawiera cholesterolu ani
konserwantów. Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami została
przygotowana z soi niemodyfikowanej genetycznie .
Do
moich kanapek wybrałam chleb ciemny, razowy.
Dodałam
sałaty, suszonego pomidora, selera naciowego o właściwiościach uspokajających ,ogórka gruntowego oraz wstążeczki
marchewki. Dodatek salaty lodowej nadał moim kanapkom delikatności
i wykwintności. Taka kanapaka to nie tylko na co dzień, ale i od
święta!
Pożywna,
pełna zdrowia, elegancka i chrupiąca.
Dla
każdego !
Więcej
o wędlinach i produktach Polsoja znajdziecie
Uwielbiam tą wędlinkę :)) Pyszniutkie kanapeczki
OdpowiedzUsuńdziekuję!Pozdrawiam !
Usuńdziękuję!
OdpowiedzUsuńNiby zwykła kanapka, a jaka... magiczna zarazem.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam też do nas - do kuchni matki i córki! :)
<3
Usuń