czwartek, 2 października 2014

Wegetariańskie zapiekanki z tofu wędzonym i wędlina sojową


Dziś zrobimy sobie zapiekanki z ciabatty z oliwkami i wędlina sojową i wędzonym tofu.
Będą nam potrzebne do tej chrupiącej przekąski


-tofu wędzone Polsoja
-wędlina sojowa
-ciabatta z oliwkami
-suszone pomidory
-oliwki
-sałata ,liście bazylii,ulubione zioła



Posmaruj olejem każdą połówkę ciabatty z oliwkami- lub jakiejkolwiek ciabatty. Połóż wędlinę sojową, suszonego pomidora, oliwki.


Pokrój tofu wędzone Polsoja w kawałki i połóż na kanapkach.Jeszcze oliwki w połówkach i do piekarnika, aż się wszystko ładnie przyrumieni.


Położyłam na lisciach sałaty, dołożyłam bazylii, ketchup...i gotowe. Pyszne, chrupiące..a tofu podgrzane w piekarniku rozsiewa cudowny zapach..mnie się kojarzy z...Zakopanem!
Smacznego!





4 komentarze:

  1. Fajne kanapeczki ;) Zapraszam do udziału w akcji, tylko pamietaj o banerku ;) A oliwę z suszonych pomidorów też wykorzystuje w taki sposób ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pyszności! Muszę koniecznie wypróbować. :)
    Bardzo fajnie tu u Ciebie, na pewno będę częściej zaglądać i zapraszam też do mnie. ;]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj w mojej kuchni, juz Cie obserwuje, zachecam rowniez ;-)

      Usuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !