sobota, 22 listopada 2014

Wiejska pizza


Dlaczego wiejska? Bo tak kiełbasa jak również boczek są autentyczne/podkarapckie, nie sklepowe, ale od Pani , która ma różowe świnki, i które chrumkają na wolności. Te ,które jeszcze chrumkają.
Składniki na pizzę

Wykonanie ciasta do tej pizzy jest TUTAJ

Na nadzienie potrzebujemy
-dobrej wiejskiej wędzonej kiełbasy
-boczku wędzonego
-cebuli szalotki z piórami
-bazylii
-sosu pomidorowego bądz dobrego ketchupu ,żeby tylko za bardzo kwaśny nie był!
-ser rycki u mnie GOUDA i CEZAR – obydwa różne daltego dałam trochę tego i trochę tego, by zobaczyć, który najlepszy na pizzę..

Zrób ciasto według  tego przepisu


Cebulkę, kiełbasę i boczek podsmaż na tłuszczyku z boczku.
Ciasto posmaruj sosem pomidorowym bądz ketchupem. Wyłóż na wierzch podsmażone dodatki.


Poukładaj sery...




Zapiekaj w 230 stopniach ok.15-max 20 minut, po tym czasie pizza powinna być już gotowa.

Smacznego !



1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !