wtorek, 4 listopada 2014

Włoska zupa z salami i parmezanem


Dziś bardzo mocno wieje, czego nie da się nie czuć po prostu .I dlatego postanowiłam zaserwować pyszną zupkę rozgrzewającą.

Składniki
-mieszanka warzywna – mogą być mrożonki
-przyprawy Skworcu – suszone pomidory z czosnkiem niedzwiedzim i czarnuszką, pieprz ziołowy, liście kolendry,
-śmietana- jeśli lubicie, a jak nie to oliwa z oliwek
-salami ungherese u mnie
-płatki parmezanu
-bazylia

Ugotuj w niewielkiej ilości wody warzywa. Dodaj przypraw Skworcu.




Sprawdz czy nie brakuje soli.
Dopraw całość śmietaną.


Włóż do zupy salami i parmezan, udekoruj bazylią.
Zupka świetnie sprawdza się na wieczór...

Smacznego !




2 komentarze:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !