sobota, 29 listopada 2014

Zupa pomidorowa z ryżem SYS – bez wysiłku


Sobota. A jak sobota ,to dużo pracy w domu i mało czasu na kuchnię i stanie przy rondelkach. Tak było u mnie dziś właśnie. Ale jeść trzeba!
Jako , że dostałam do testów Dania Babci Zosi, postanowiłam sobie odpocząć robiąc taki właśnie obiad.
Dania Babci Zosi- i tu mój szczególny sentyment do nazwy- moja jedyna żyjąca babcia, ma na imię Zofia i mieszka w Grabinach, na Podkarpaciu- to dania wyjątkowe, bo zamkniete w kartonowych pudełeczkach.Pomysł na Dania Babci Zosi wyrósł z chęci połączenia tradycyjnych przepisów babcinej kuchni z zabieganiem dzisiejszego świata. SYS stworzył dania, które składają się wyłącznie z produktów naturalnego pochodzenia i jednocześnie są proste w przygotowaniu.
No to co na pierwsze danie?




Przepis na przygotowanie , jasno i czytelnie znajdziecie na opakowaniu.


Kartony szczególnie mi się podobają.




Odmierzam wodę,wlewam do garnka i wsypuję zawartość torebek do wody- zaznaczam, że wszystko jest naturalne , pozbawione chemii, pyszne! 


Jak u babci właśnie!
Doprowadzam do wrzenia mieszając i przykrywam na około 12 minut. Mogę wyjść spokojnie, pomidorowa sama się zrobi.
Po chwili zapach wspaniałej pomidorówki rozchodzi się po całym domu.
Szybko miseczki! Zupa pomidorowa z Ryżem – gotowa!




Więcej o Daniach Babci Zosi dowiecie się TUTAJ KLIK!

SMACZNEGO!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !