Zupa pomidorowa z ryżem SYS – bez wysiłku


Sobota. A jak sobota ,to dużo pracy w domu i mało czasu na kuchnię i stanie przy rondelkach. Tak było u mnie dziś właśnie. Ale jeść trzeba!
Jako , że dostałam do testów Dania Babci Zosi, postanowiłam sobie odpocząć robiąc taki właśnie obiad.
Dania Babci Zosi- i tu mój szczególny sentyment do nazwy- moja jedyna żyjąca babcia, ma na imię Zofia i mieszka w Grabinach, na Podkarpaciu- to dania wyjątkowe, bo zamkniete w kartonowych pudełeczkach.Pomysł na Dania Babci Zosi wyrósł z chęci połączenia tradycyjnych przepisów babcinej kuchni z zabieganiem dzisiejszego świata. SYS stworzył dania, które składają się wyłącznie z produktów naturalnego pochodzenia i jednocześnie są proste w przygotowaniu.
No to co na pierwsze danie?




Przepis na przygotowanie , jasno i czytelnie znajdziecie na opakowaniu.


Kartony szczególnie mi się podobają.




Odmierzam wodę,wlewam do garnka i wsypuję zawartość torebek do wody- zaznaczam, że wszystko jest naturalne , pozbawione chemii, pyszne! 


Jak u babci właśnie!
Doprowadzam do wrzenia mieszając i przykrywam na około 12 minut. Mogę wyjść spokojnie, pomidorowa sama się zrobi.
Po chwili zapach wspaniałej pomidorówki rozchodzi się po całym domu.
Szybko miseczki! Zupa pomidorowa z Ryżem – gotowa!




Więcej o Daniach Babci Zosi dowiecie się TUTAJ KLIK!

SMACZNEGO!!!



Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Di me:

Benvenuto nel mio Piccolo Regno! Non sei venuto qui per caso, vedrai! Mi chiamo Kasia e sarò felice di mostrarti la mia cucina, direi che anche le due cucine: polacca e italiana. Ti farò toccare, annusare, assaggiare, pesare e mescolare con me. Ti porterò in due mondi semplici: la cucina italiana - che ho avuto la fortuna di assaggiare per oltre sedici anni, e ti mostrerò quanto quest'avventura possa essere amorevole, semplice, gustosa, non complicata, ma anche imprevedibile e piena di sapori! Passeremo anche alla cucina polacca, dove le prelibatezze sono equilibrate, pensate e ripensate, tradizionali con un pizzico del mio punto di vista, idee e sperimentazioni con il gusto. Ci sposteremo da una cucina all'altra. Quindi indossiamo i grembiuli, cuciniamo qualcosa insieme. Chiedi di tutto, commenta, condividi i tuoi consigli. Sono contenta che tu sia con me, accomodati e buon appetito!