wtorek, 9 grudnia 2014

Jaja sadzone z wędzoną makrelą i ziarenkami




Dziś na śniadanie u mnie bogactwo smaków na nie byle jakim talerzu. Znalazlam ten talerz u mamy! Polska ceramika, rękodzieło, malowana nawet nie wiem przez kogo. Uwielbiam takie rzeczy z duszą- rzecz + człowiek! Taki talerz ożywi niejeden pochmurny i mglisty dzień, jak dziś! A każda nawet najprostsza potrawa ,nabierze rumieńców.
I my sobie zrobimy, dziś właśne, zwykłe, polskie śniadanko.

Składniki
-jaja
-makrela wędzona
-ser żółty Rycki Cezar
-łyżeczka masła
-rzodkiewka
-tymianek,
-sól
-Ziołowo Mi-mieszanka ziaren prażonych od  ZIARENKOWO

Na małej patelni rozpuść łyżeczkę masła i wbij 2 jaja. Zetnij bialko.
Obierz makrelę i dodaj kawałeczki pozbawione ości.


Następnie zetrzyj sera ryckiego Cezar, to wykwintny ser o bogatym smaku.


Nakryj pokrywką aby lekko się rozpuścił.
Wyłóż na talerz.
Posyp ziarenkami  ZIOŁOWO MI

Przed podaniem potnij nożyczkami świeżego tymianku.

Zaparz pyszną, ulubioną herbatkę.

I smacznego !



1 komentarz:

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !