wtorek, 10 lutego 2015

Penne con pesto alla genovese




Czyli pióra z pesto bazyliowym.
O chyba najszysze danie z makaronu!
Niestety... po raz kolejny usłyszałam mamooooo, mamoooo makaron! I to po zupie pomidorowej.
Dwie małe makaroniary mam !

Składniki
  • penne , u mnie Czaniecki

  • pesto alla genovese , ze słoika
  • parmezan
  • ser topiony emmentaler LACTIMA
  • oliwa z oliwek jeśli konieczna

Ugotuj penne al dente.


Wymieszaj z pesto. Dodaj ser topiony .

 Dodaj parmezan. Poszarp bazylię po wierzchu.


Moja sycylijska teściowa powtarzała zawsze, żę bazylii nie traktuje się nożem , bo aromat i witaminy diabli wezmą.


Smacznego !


2 komentarze:

  1. Pysznie wygląda to danie, mogę się dołaczyć do degustacji?

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam makaronik :-) zawsze jestem chętna :-)

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !