wtorek, 21 kwietnia 2015

Marynowane żeberka w towarzystwie...kapusty





..bez chleba, bez ziemniaków, bez frytek...

Taki obiad u mnie dzisiaj.

Składniki
-mięsne żeberka
-pół kapusty białej małej
-pół kapusty czerwonej małej
-pieprz ziołowy SKWORCU
-przyprawa do wołowiny SKWORCU
-oliwa z oliwek u mnie Olitalia INDEX FOOD
-marynata w płynie do żeberek

Umyj żeberka i je poporcjuj, zalej marynatą w płynie, oliwą z oliwek, dodaj przyprawy do wołowiny i pieprzu ziołowego.
Pozostaw w lodówce na całą noc.
Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, włóż żeberka.


Kapustę pokrój w ćwiartki i wciśnij między żeberka.




Możesz dosmaczyć oliwą, pieprzem, przyprawą.


Włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.



Gdy się upiecze mięso ,a kapusta będzie miękka, wyłóż na talerze, skrop jeśli chcesz sosem tatarskim..i smacznego !




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za każdy komentarz, każdą radę, sugestię... Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło !